Testare diagnoza auto

 Dintre toate progresele tehnologice din sectorul auto de-a lungul deceniilor, una dintre cele mai benefice pentru consumatori și tehnicieni auto a fost informatizarea componentelor mașinii. Folosind software specializat, instrumentele de diagnosticare a autovehiculelor indică rapid și precis zonele problematice din motorul unui automobil sau din altă parte, datorită procesoarelor încorporate, microcipurilor și senzorilor.

 

Totul Despre Diagnoza Auto Computerizata

 Testele de diagnosticare pot dezvălui probleme legate de motorul, transmisia, sistemul de evacuare, frânele și alte componente majore ale mașinii, precum și problemele de performanță cu injectorul de carburant, debitul de aer și lichidul de răcire, bobinele de aprindere și accelerația. Cu toate acestea, o concepție greșită despre testele de diagnosticare a mașinilor este că tehnicienii pot folosi instrumentele de citire a codului pentru a determina problema exactă care a declanșat lumina motorului de control. În realitate, codul spune tehnicienilor care parametri ai motorului sau componentelor sunt în afara domeniului, dar nu detaliază cauza problemelor. Acesta este locul unde creierul uman vechi bun vine la îndemână, deoarece tehnicianul folosește experiența și expertiza pentru a diagnostica problema de bază.

Înainte de apariția testelor de diagnosticare a mașinilor, identificarea problemelor a fost dureroasă și costisitoare, în special având în vedere că proprietarii de autovehicule și-au adus mașinile doar la mecanică după o defecțiune sau o altă defecțiune gravă. Componentele computerizate ale mașinilor pot detecta probleme cu mult înainte ca acestea să sa provoace o defecțiune. Instrumentele de diagnosticare pot verifica, de asemenea, sistemul informatic al unei mașini pentru notificările producătorului și au stocat informații despre istoricul mașinii, oferind tehnicienilor o imagine completă pentru a realiza cea mai bună reparație posibilă.

Nu trebuie să așteptați lumina motorului de verificare pentru a obține un test de diagnosticare a mașinii. Dacă auziți sau simțiți ceva „oprit”, mecanicii pot folosi testele de diagnosticare pentru a descoperi problema. Cu toate acestea, mulți tehnicieni vă recomandă să vă luați mașina pentru un control de diagnosticare cel puțin o dată pe an, ceea ce va descoperi probleme minore care nu pot fi văzute sau auzite (și care nu vor declanșa lumina motorului de verificare). Testele de diagnosticare sunt, de asemenea, un instrument util când verificați o mașină folosită. Atât vânzătorii privați cât și distribuitorii profesioniști de mașini ar trebui să accepte un test de diagnosticare înainte de a vă angaja să cumpărați și, dacă nu, acesta este un semn, trebuie să plecați de la acord.

Suport clienti L-V 9-17 raspuns email 24 de ore

0724-965.158 contact@auto-obd.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!