Resetare service Dacia Renault cu DDT4ALL

Incepand cu anul 2017, DACIA a schimbat modul in care poate fi resetat intervalul de service in calculatorul de bord. Aceasta functie, neputand fi accesata din butonul calculatorului, evident ca nu mai poate fi facuta nici resetarea , atunci cand sunt schimbate consumabilele (ulei + filtre).
La aceste modele de DACIA este nevoie de o interfata care sa permita accesarea functiilor calculatorului de bord si, evident, resetarea acestor parametri.
Cu DDT4ALL se alege modelul de masina, se face identificarea automata, se intra in clusterul Tableau de bord, General Configuration, Configuration vidange, se activeaza modul expert (simbolul Einstein) si apoi se lanseaza comanda RAZ Vidange (vezi captura atasata). Valorile uzuale vor deveni egale cu valorile initiale.
Desigur ca si valorile initiale se pot modifica dupa dorinta (durata in zile sisau km).
Tot aici este un alt parametru interesant: Oil_Pressure_Treshold. Valorea de la care se avertizeaza este de 2000 rpm (una permisiva), daca sub aceasta valoare (ex la ralanti) nu avem presiune nu avem nici avertizare.

Din martie 2017 (tahometru software versiunea 13.00), se află la vitezometrul patru parametri pentru schimbarea uleiului:
- Interval în km (Oil_Change_Initial_Distance_In_Km)
- intervalul în zile (Oil_Change_Initial_Duration_In_Day)
- Rămas km (Oil_Change_Usual_Distance_In_Km)
- zile rămase (Oil_Change_Usual_Duration_In_Day )

Vitezometrul (CLUSTER_x52 ...) sub CONFIGURARE GENERALĂ, Configuration Entretien et Odometrie (sau Configuration Vidange), modificați parametrul dorit, apăsați „Write ...” din dreapta și reporniți vitezometrul cu „Prize en compte des configurations” .

De asemenea, puteți reseta restul de km / zile la valorile inițiale definite cu ajutorul butonului „RAZ Vidange”.

1605730032969.png

În cele mai recente contoare pentru tahograf modificări și întreținere sunt separate de ulei:
Oil_Change_Initial_Distance_In_Km / ServiceInitialDistanceInKM_CF
Oil_Change_Initial_Duration_In_Day / ServiceInitialPeriodInDay_CF
Oil_Change_Usual_Distance_In_Km / ServiceUsualDistanceInKM
Oil_Change_Usual_Duration_In_Day / ServiceUsualPeriodInDay 

1578485862804.png

1578485897766.pngCu Duster2, toți parametrii se află în vitezometru (Cluster_L1_L2) sub Ecrans Configuration, Conf Entretien. La fel ca în Gen. 2, puteți seta opt valori: interval și zile / km rămase atât pentru schimbul de ulei (Vidange), cât și pentru întreținere (Révision). Resetarea contoarelor la valorile inițiale este mai complicată (selectați funcția Resetare scurgere ulei sau Resetare serviciu din lista RoutineIdentifierList și executați rutina cu rutina Oil DRAIN RESET Exec. Se pare că este mai ușor să resetați valorile din meniul computerului de bord.

1578488656531.png

Suport clienti L-V 9-17

0724-965158 contact@auto-obd.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!